Noordpolderzijl

Een heel bijzonder plekje in Noord Groningen is voor mij Noordpolderzijl. Slechts enkele kilometers ten noorden van Usquert ligt het kleinste open zeehaventje van Nederland. Eb en vloed hebben hier vrij spel en alleen bij hoogtij is het mogelijk dit unieke haventje in en uit te varen. Het was altijd de thuishaven van de Usquerder garnalenvissersvloot, te herkennen aan de lettercode UQ. Tegenwoordig komen er nog maar weinig kotters in Noorpolderzijl. De meeste liggen nu in Lauwersoog.

Noordpolderzijl is een oase van rust en ruimte, waar je even bij kunt komen van de drukte van alle dag, genietend van de weidse uitzichten over het wad, met in de verte de Waddeneilanden Schiermonnikoog, Rottumeroog, Rottumerplaat en het Duitse Borkum.

 

Er zijn een paar winters geweest waarin de Waddenzee voor een groot gedeelte bevroren was. En dan is de haven van Noordpolderzijl helemaal een bijzonder plekje! Het is voor mij een mooi plekje om "de kop even leeg te maken".

andrefoto.nl

© André van der Velden

Copyright ©

LET OP! De inhoud van deze site is auteursrechtelijk beschermd. De rechten berusten bij de eigenaar van andrefoto.nl.

Om foto's in groot formaat te bestellen of als je toestemming wilt krijgen om mijn foto's te gebruiken of als je een reactie wilt geven op mijn foto's, dan kun je een mail sturen naar: info@andrefoto.nl