Ladakh

In 2008 heb ik een reis naar Ladakh gemaakt. De meest noordelijke regio van India in de deelstaat Himachal-Pradesh. Dit gebied behoorde vroeger tot het Tibetaanse rijk en wordt ook wel klein Tibet genoemd. China claimt het gebied ook nog altijd als Chinees grondgebied. Het is een hooggelegen gebied (boven de 3200 meter) met een eigen volk, een eigen taal en eigen schrift die meer aan Tibet doen denken dan aan India. De reis begon in Delhi. Van daar per vliegtuig naar Leh, de hoofdstad van Ladakh. Daar heb ik een 6 daagse trekking gedaan en vervolgens met de bus over de hoogste passen (tot meer dan 5300 meter hoog) de Himalaya over naar Manali, Dharamsala, Amritsar en weer terug naar Delhi. Een reis met mooie herinneringen aan een prachtig gebied, fantastische mensen en vooral een hele leuke groep reisgenoten. Meer informatie over deze reis vind je op deze link. En meer informatie over India kun je vinden op deze link.

Klik op de eerste foto voor een vergroting, met de pijltjestoetsen kun je verder bladeren door het album. Met escape kom je terug op de pagina.

andrefoto.nl

© André van der Velden

Copyright ©

LET OP! De inhoud van deze site is auteursrechtelijk beschermd. De rechten berusten bij de eigenaar van andrefoto.nl.

Om foto's in groot formaat te bestellen of als je toestemming wilt krijgen om mijn foto's te gebruiken of als je een reactie wilt geven op mijn foto's, dan kun je een mail sturen naar: info@andrefoto.nl