2019 Madagaskar & Mauritius

17 dagen Madagaskar en 4 dagen Mauritius. Vanuit de hoofdstad Antananarivo zijn we eerst een aantal dagen in het regenwoud geweest. Daar heb ik kennis kunnen maken met bijzondere wezens; kameleons, bladstaartgekko's en 6 soorten lemuren. Allen komen alleen op Madagaskar voor. Daarna door het ruige, droge en straatarme binnenland naar de zuidwestkust. Daar zag ik de eerste baobab's (apenbroodbomen). Afrika heeft 2 soorten, Australië 1 soort (geïmporteerd) en Madagaskar maar liefst 6 soorten. Zo arm als Madagaskar is (nummer 10 op de lijst van armste landen ter wereld), zo rijk is Mauritius. Een klein eilandje in de Indische oceaan. Een eiland waar meer dan de helft Hindoe is en je ziet er dan ook veel Hindoeïstische en Tamil tempels.

Klik op de eerste foto voor een vergroting, met de pijltjestoetsen kun je verder bladeren door het album. Met escape kom je terug op de pagina.

andrefoto.nl

© André van der Velden

Copyright ©

LET OP! De inhoud van deze site is auteursrechtelijk beschermd. De rechten berusten bij de eigenaar van andrefoto.nl.

Om foto's in groot formaat te bestellen of als je toestemming wilt krijgen om mijn foto's te gebruiken of als je een reactie wilt geven op mijn foto's, dan kun je een mail sturen naar: info@andrefoto.nl