2023 Kenia en Tanzania

In oktober 2023 heb ik in 18 dagen tijd een rondreis gemaakt door de grote wildreservaten van Kenia en Tanzania. En in deze wildreservaten heb ik de Samburu, de Pokot en de Maasai volken bezocht. Deze keer geen kampeerreis zoals in 2006 in Zuid Afrika, maar een hotel/lodge reis. Een groepsreis met een leuke groep medereizigers en een geweldige reisbegeleidster.

 

Het was een reis vol natuur en cultuur waarbij je de wilde dieren van dichtbij vanuit een safari (= Swahili voor reizen) truck kunt bewonderen. Ik heb niet alleen de big five gezien (buffel, olifant, leeuw, luipaard en neushoorn), maar ook de ugly five (marabu, wrattenzwijn, aasgier, hyena en gnoe). Ook het bezoek aan de stammen en vooral de Pokot is bijzonder. De Samburu en Maasai zijn gewend aan toeristen, de Pokot zijn dat niet en een bezoek aan hen was dan ook een bijzondere kennismaking met een volk dat al duizenden jaren op dezelfde wijze leeft. Meer informatie over deze reis die ik met Djoser deed vindt je hier.

 

Klik op de eerste foto voor een vergroting, met de pijltjestoetsen kun je verder bladeren door het album. Met escape kom je terug op de pagina.

andrefoto.nl

© André van der Velden

Copyright ©

LET OP! De inhoud van deze site is auteursrechtelijk beschermd. De rechten berusten bij de eigenaar van andrefoto.nl.

Om foto's in groot formaat te bestellen of als je toestemming wilt krijgen om mijn foto's te gebruiken of als je een reactie wilt geven op mijn foto's, dan kun je een mail sturen naar: info@andrefoto.nl