Everest trekking

In het najaar van 2010 ben ik samen met mijn jongste broer naar Nepal geweest. Daar hebben we een 17 daagse trektocht naar de voet van de hoogste berg ter wereld, Mount Everest, gedaan. Deze berg is maar liefst 8848 meter hoog. Geen makkelijk tochtje, maar wel erg de moeite waard. Samen met nog 9 andere wandelaars, 3 dragers, 2 gidsen en onze tourguide Prakash hebben we de tocht volbracht. Dagen van 3 á 4 uur lopen en lange dagen van 8 á 9 uur lopen. Van Lukla op 2850 m. hoogte,waar we van Kathmandu naar toe zijn gevlogen, via Gokyo Ri (5357 m.) en de Cho La (5330 m.) naar het absolute hoogtepunt: de zonsopkomst bij Mount Everest vanaf de Kala Pattar op 5606 m. En hier hadden we uitzicht op nog 2 achtduizenders: de Cho Oyu (8201 m.) en de Lhotse (8516 m.) Meer informatie over deze reis vind je op deze link.

Klik op de eerste foto voor een vergroting, met de pijltjestoetsen kun je verder bladeren door het album. Met escape kom je terug op de pagina.

andrefoto.nl

© André van der Velden

Copyright ©

LET OP! De inhoud van deze site is auteursrechtelijk beschermd. De rechten berusten bij de eigenaar van andrefoto.nl.

Om foto's in groot formaat te bestellen of als je toestemming wilt krijgen om mijn foto's te gebruiken of als je een reactie wilt geven op mijn foto's, dan kun je een mail sturen naar: info@andrefoto.nl