Tibet

Ik heb lang getwijfeld over deze reis. Eigenlijk vond ik het politiek incorrect om naar Tibet te gaan. Maar nadat ik de Dalai Lama heb horen zeggen dat het slechtste wat je kunt doen wegblijven uit Tibet is, heb ik mijn mening bijgesteld. Door als westerse gast weg te blijven uit Tibet voelt de Tibetaan zich vergeten en ziet hij alleen de Chinese toerist (= de bezetter). Samen met vriend Paul die ik ken van de reis naar Ladakh, ook wel bekend als klein Tibet, heb ik in 2011 een groot deel van het prachtige Tibet mogen bewonderen. Van de hoofdstad Lhasa via de grootste steden van Tibet (stadjes voor ons) met hun indrukwekkende kloosters, prachtige mensen en de uitgestrekte hoogvlakte naar het uiterste westen van Tibet. Vervolgens via het zuiden, Mount Kailash, de Himalaya en Mount Everest naar het eindpunt Nepal. Een onvergetelijke reis! 

Klik op de eerste foto voor een vergroting, met de pijltjestoetsen kun je verder bladeren door het album. Met escape kom je terug op de pagina.

 

andrefoto.nl

© André van der Velden

Copyright ©

LET OP! De inhoud van deze site is auteursrechtelijk beschermd. De rechten berusten bij de eigenaar van andrefoto.nl.

Om foto's in groot formaat te bestellen of als je toestemming wilt krijgen om mijn foto's te gebruiken of als je een reactie wilt geven op mijn foto's, dan kun je een mail sturen naar: info@andrefoto.nl